Poradce výběrem tanečních silonek

 Imagem

 

Taneční, nebo baletní punčochy a silonky dotvářejí celkový estetický dojem z oblečení tanečníka. Často se setkáváme s názorem, že stačí i obyčejné konfekční punčocháče. NESTAČÍ! Baletní punčocháče jsou mnohem pružnější a mnohem odolnější než punčocháče, které můžete koupit v běžném obchodě. Pokud byste se měli pokusit se tančit v běžných silonkách, nebudete mít dobrý pocit - zpravidla mají zesílený sed, což u tanečních punčocháčů není, nepříjemně prosvítají i když koupíte silonky černé barvy a jejich použití na tanec je v podstatě jednorázové. Taneční silonky jsou obvykle vyráběny z kombinace bavlna / spandex nebo mikrovlákna. Je třeba říci, že baletní punčocháče jsou také dražší pokud se na to ptáte :). Musí být dražší, protože jsou vyrobeny z dražších a kvalitnějších materiálů kvůli tomu, aby byly mnohem pohodlnější a vydržely mnohem déle než běžné punčochy.

Baletní punčocháče se dělají v různých provedeních - konvertibilní, legínové, s celým chodidlem, bez paty i špičky (třmenové), overaly ..... Je jen na vás abyste vybrali ty nejvhodnější pro pocit pohodlí a krásy.

NABÍDKU TANEČNÍCH SILONEK NAJDETE TADY

Nejprve se pojďme podívat na výběr punčocháčů podle typu:

 

  1. FOOTED - běžné punčocháče s plným chodidlem
  2. FOOTLESS - legínové punčocháče
  3. STIRRUP - punčocháče bez paty a špičky (třmenové)
  4. CONVERTIBLE - punčocháče s otvorem na chodidle
  5. BODY TIGHTS - overaly


 

FOOTED - běžné punčocháče s plným chodidlem jsou vhodné na hodiny klasického tance. Punčocháče dobře sedí v baletních špičích i piškotech. Zpravidla jsou bezešvé v různých barevných provedeních.

 

 

FOOTLESS - legínové punčocháče se používají zpravidla na tréninku moderního nebo scénického tance. Mohou se použít i na hodinách klasického tance, podle požadavku tanečního pedagoga a pocitu tanečnice.

 


STIRRUP - punčocháče bez paty a špičky jsou oblíbené i u zkušenějších tanečníků.

 

CONVERTIBLE - punčocháče s otvorem na chodidle, které se můžou použít jako celé nebo jako legínové. Toto je nejžádanější typ silonek na hodiny klasiky, protože umožňuje tanečníkovi část hodiny tančit v tanečních botách, softkách nebo špicích, se zastrčenými silonkami a část hodiny trénovat na boso bez převlékání. Stačí pouze chodidlo prostrčit otvorem v silonkách a ohrnout trikot směrem nahoru.

 

 

 

BODY TIGHTS - overaly jsou punčocháče pro zkušené tanečníky. S tímto druhem celotrikotu je třeba mít osobní zkušenost. Také je důležité dobře zvolit velikost, aby body dobře sedělo.

Dalším kritériem je zpravidla výběr podle barvy.

Zde je třeba zdůraznit, že většina výrobců punčocháčů nabízí pestrou barevnou škálu. Mezi nejvíce frekventované barvy patří baletní růžová, bílá, černá, tělová. Ale najdete i divočejší barvy jako modrá, zelená, fialová, tyrkysová, silonky s potiskem.

 

Podle vzhledu dělíme silonky na:

 

  • standardní
  • lesklé
  • síťované

 

 

Podle materiálu použitého na výrobu.

Mezi nejčastěji používané materiály patří Nylon / Spandex, Tactel / Spandex, Microfiber, Polyamid / Lycra, Nylon / Spandex / Cotton. Materiál určuje vlasnosti silonek jako jsou přilnavost, elasticita, lesklost, savost. Také jednotlivé druhy jsou specifické i tloušťkou použitého materiálu, tehdy jsou označovány jako "ultra soft, hold and stretch, studio basic ..."

NABÍDKU TANEČNÍCH SILONEK NAJDETE TADY

 

 

 

 

 

 

 

 

Nejnovější

Video

Instagram