MDM baletní cvičky pro plochou nohu

Máte plochou nohu?

Určitě se s tím dá žít a vytrvalým cvičení dokonce můžeme dosáhnout i výrazného zlepšení. Plochá noha je však estetickou vadou na výkonu profesionála a přináší s sebou i další zdravotní rizika ve formě špatného postavení nohy v kotníku, koleni a následně i celé podpůrné soustavy.

Máme pro Vás převratnou novinku. Baletní cvičky od Australského výrobce MDM přišly s unikátní ortopedickou vložkou, která "nutí" tanečníka udržovat správný postoj.




Jak to funguje? Asi moc nevěříte, ani já jsem nevěřil. Na fittingu u výrobce jsem k technologii přistupoval s despektem a s vnitřním hlasem " no jasně, zázrak". Mám ve zvyku si věci otestovat a tak jsem vzal s sebou svoji dceru, která má skutečně ploché nohy. Po obutí se zázrak skutečně stal :) Dcera samovolně zlepšila postavení nohy v kotníku a na můj dotaz jestli si to uvědomila mi odpověděla, že ji vložka tlačí na chodidlo a nutí ji vyrovnat úhel v kotníku do správné polohy.


Celá technologie cvičky je patentovaná a můžeme ji rozdělit do čtyř základních zdravotních benefitů.


1.  Vložka Dance Base Support je vytvarována do oblouku, který umožňuje svalům účinně pracovat a zároveň relaxovat v klidové poloze.


2. Pronace při nášlapu na celou nohu je běžnou technickou poruchou tance. V rámci procesu propriocepce podporuje vložka Dance Base Support povědomí o vyrovnávání a postupně tak přispívá k  provádění malé konzistentní úprav postavení nohy, aby se usnadnil budoucí přechod do optimální polohy kotníku.

3. Při přechodu z celé nohy do demi pointe, vložka Dance Base Support neustále poskytuje podporu noze a posiluje uvědomění správné polohy kotníku a dolní končetiny.

4. Dance Base Support vložka pomáhá budovat sílu v malých (vnitřních) svalech nohy poskytováním malého kontrolovaného odporu. Rozvoj těchto svalů je klíčem k podpoře rozvoje práce nohy tanečníka a prevenci mnoha běžných zranění dolních končetin.



Tyto piškoty se vyrábejí ze strečového materiálu s vložkou Dance Base Support buď po celém chodidle nebo jen v části chodidla. Jde o unikátní spojení vysoké estetiky a zdravotního účinku, které položily základy pro vznik těchto profesionálních cviček.


Model MB 126

Revoluční výrobek v oblasti taneční obuvi. Kromě estetické funkce, napomáhá hlavně zdravotní stránce. Uvnitř cvičky se nachází pevně umístěna vložka, která při nesprávném postavení, propadutí klenby do vnitřní strany, jemně tlačí na tuto část a chodidlo tak přirozeně a automaticky pootočíte do správné polohy. Podporuje tak správné držení chodidla. Předchází se zraněním. Nesprávný postoj, držení chodidla má vliv na kolena, klouby. Pata je pevná, tvaruje pěkný oblouk. Tento model cvičiek je elastický. Tkanina, ze které je vyrobená je velmi príjemnná, není tenká. Vnitřek cvičky je podšitý antibakteriálním materiálem. Podážka je dělená, kožená. Linie působí esteticky. Klenba se při propnutí špičky přizpůsobuje chodidlu. Tento model slouží  i jako "posilňovací zařízení", propnutí špičky vyžaduje trošku vyššiu námahu než u běžných cvičkách. Sila v chodidle se tak ich používaním stupňuje. Tyto cvičky uleví plochým chodidlům. Používejte je na povrch určený k tanci.

Model MB105

Cvičky jsou vyrobeny z kvalitního plátna. Ve vnitřní části je na patě vložka, která udržuje chodidlo ve správném postavení. Sahá asi do poloviny chodidla. Podporuje chodidlo v přecodu na pološpičku. V prostředku cvičky je všitý elastický materiál, který se napíná a zužuje podle potřeby. Vnitřek je podšitý absorpčním, antibakteriálním materiálem. Podrážka je dělená. Lem cvičky je elastický.




Nejnovější

Video

Instagram