Proč se účastnit tanečních soutěží?

Proč se účastnit soutěží ? 

Ahoj jmenuji se Anna Šitnerová, jsem absolventkou taneční konzervatoře hl.m. Prahy. Věnuji se širokému spektru tanců od contemporary, baletu, high heels, mtv, tak po mnoho dalšího. Mohli jste mě vidět vystupovat na různých koncertech ať už třeba Jiřího Korna, Rytmuse, či Victorie Velvet, tak i v mnoha  videoklipech a divadle. Pokud netancuji před kamerou stojím za ní a kontroluji choreografii. 



 

K čemu je dobrá soutěž ? 

Jako každý sport či profesionální aktivita, se tanec neustále posouvá vpřed a vyvíjí se do určité stylizace, díky čemu se stává náročnějším a náročnějším, tak zvaně stále roste. Díky soutěži se můžeš obohatit o nový taneční slovník ostatních tanečníků a můžeš si rozšířit své spektrum kudy se ubírat či co zlepšit. 


Co se týká choreografie 

Každému tanečníkovi, sedí nějaký styl více, co se týká Contemporary, já se našla v té techničtější stránce, a své choreografie stavím více právě na ní. 

Nejdůležitější věcí pro mě je to, že v choreografii chci vyprávět svůj příběh, ať už je to jaký jsem měla den, či že mi je z něčeho smutno, vždy by se v tom měly objevit emoce a pocity které chceš ostatním předat bez toho aniž by si mluvil. 



 

Jakou zvolit hudbu ? 

Hudba k choreografii, by neměla být monotónní, ale mít gradaci a dynamiku. 

Snaž se vybírat hudbu která není tři minuty na stejné vlně, ale naopak hudbu která i tebe samotného když jí slyšíš v playlistu nedonutí po půl minutě přepnout na další písničku. 

 

Co se týká kostýmu

Kostým samotný by s tvojí tvorbou měl korespondovat, např. Pokud máš lyrickou hudbu, zvol více jemné barvy a střihy oblečení, u rychlejší a dynamičtější hudby zvol barvy výraznější, já sama ke své choreografii Young And beautiful zvolila světle modré šaty od značky Capezio, protějšek u choregrafie  Gone na byl červený komplet od Blochu



 

Nejnovější

Video

Instagram