Návod na přišití gumy na baletní piškoty

 

JAK SPRÁVNĚ PŘIŠÍT GUMU NA BALETNÍ PIŠKOTY?

Začínající tanečníci často řeší problém s přišitím gumičky na baletní piškoty. Jak správně přišít a na co jsou tyto gumičky vlastně dobré? Baletní boty zvané baleríny, baletní střevíčky, baletní cvičky nebo prostě piškoty chrání nohy tanečníka a zabraňují bolesti nohou při tanci. Tyto funkce mohou plnit pouze pokud jsou správně používány. Kromě dobré délky a šířky boty je třeba věnovat pozornost i na dobrému upevnění cvičky. K dobrému upevnění piškoty slouží právě dva typy gumiček - jedny jdou přez nárt a druhé jsou všité v lemu cvičky.

 

 

 

 

CO BUDEME POTŘEBOVAT?

Jehly na šití

Nitě na šití

Maskovací pásky

Gumičky

 

Gumy přes nárt

1. Nasaďte jednu baletní botu, tak abyste měli gumičky venku a přístupné. Ověření správné délky gumičky je nezbytné pro dobrý pocit při tanci. Děláme to vždy s nasazenými botami. Nejlépe to uděláte, pokud máte nasazenou jen jednu botu.

2. Natáhněte gumičky přes nárt nohy. Dva elastické pásky jsou připojeny k botě na jednom konci. Udělejte kříž na nohou na nártu. Ujistěte se, že jste nepřekroutili gumičky. Elastické pásky by měly být v rovině se švem na straně boty. Utáhněte gumičky pevně, ale ne tak pevně, abyste cítili bolest.

3. Označte místo, kde se setkají gumičky a horní část boty. To je bod, kde je třeba gumičky přišít. Uvolněte gumičky a vyberte botu.

4. Přišijte gumičky na místě které jste označili, uvnitř boty těsně pod horním švem, ale stále zarovno s bočním švem. ! POZOR! Nešijte do švu na vrcholu cvičky, protože by vám to bránilo dotažení další gumičky v botě. Odstřihněte přebytek gumičky.

5. Opakujte postup i u druhé baletní boty.

 

Přední gumičky

6. Nasaďte jednu baletní botu. Na přední části boty by měly být dvě gumičky, které jsou v lemu otvoru boty. Ty slouží k utahování boty kolem paty a kotníku. 

7. Utáhněte gumičky jen tak, aby bota seděla pohodlně na noze. Pokud přitáhnete příliš silně, guma bude tlačit do zadní části nohy a způsobí nepříjemné pocity. Naopak pokud nedotáhnete bude bota klouzat z nohy dolů.

8. Utáhněte gumičky do té míry abyste cítili napětí a cvička dobře seděla na noze. Kličkou zajistěte gumičky proti rozvázání. Zajistěte kličku na vnitřní straně boty pomocí maskovací pásky.

 

9Opakujte postup i u druhé baletní cvičky . 

Nejnovější

Video

Instagram