Co z tanečního oblečení by nemělo detem chybět na taneční?

Aaaaaah........, milované léto se pomalu blíží ke konci ... Už počítám dny, kdy opět nastoupí rutina. Tak se na ni připravme, a s radostí. Budu samozřejmě psát o tom, co se týče mé práce. Takže. Prohlédněte si, milé malé tanečnice, což z tanečních potřeb vás v minulém školním roce opustilo. Vyzkoušejte, zda jste nevyrostla, vezměte si pero a papír a můžeme jít na to ...

Co z tanečního oblečení by nemělo chybět na taneční:

Rozdělíme si doporučení podle nejčastějších tanečních stylů v našich končinách :-)

Základní umělecká škola - taneční obor (samozřejmě, jak jinak), učíte se zde podle plánu klasický tanec, moderní tanec, lidovky.

Nejprve menší děti 1. stupeň ZUŠ

Menší děti, 1. stupeň ZUŠ by měly mít na nohách určitě cvičky (baletní cvičky plátěné nebo kožené). Ponožky jsou sice řešením, ale na podlaze v tanečních školách, kde je baletizol se kloužou. Cvičky patří podle mě k nutným tanečním záležitostem. Podrážka cvičiek by neměla být pryžová. Ta je vhodná na gymnastiku, ne na tanec. Nejčastěji se poměr cena kvalita se u nás kupují cvičky pro děti s dělenou podrážkou. Takže plátěné, dělená podrážka. Zpravidla je na nich v lemu gumička, která umožní stažení cvičky podle šířky nožky a také je tam našitá gumička přes nárt, která krásně přidržuje cvičky k nožce.

Budu pokračovat v 1. stupni abychom to měli pohromadě. Dále, je to dres. Baletní dres. Proč dres a ne tričko? Jednoduše proto, že učitel tance tak může vidět držení těla dítěte. A to je také jedna z věcí, proč se chodí na taneční, že? Učitel tak může opravit buď vyčnívající lopatky nebo bříško. V tričku to není ono .. Dresy doporučuji, vzhledem na příchozí roční období, s krátkým nebo s dlouhým rukávem. Výběr materiálu je na vás. Bavlnu nebo tactel. Jsou samozřejmě i levnější materiálové varianty, ale to musí pokožka dítěte snést .. Pokud by byla na sále zpočátku zima, máme na zahřátí zavazovací baletní svetříky, mikinky, které na úvod hodiny pomohou zahřát.

Dolní část oblečení - doporučujeme baletní silonky. Jsou tlustší než klasické, vyrobené právě na tanec. Jsou v různých barvách, legínové nebo celé, je toho víc. Už si jen vybrat. Nebo klasicky legíny. Jen prosím, obtažené. Platí to stále.

A pak je tu pro menší tanečnice "nevyhnutelná", ale skutečně "nezbytná" záležitost a to sukýnka. Ano, některé paní učitelky to nemají rády :-). protože menší babenky se nakrucují před zrcadlem na sále podstatnou část tréninku a neposlouchají, co se má dělat .. Ale, bez sukýnky to není ono. Jsou to buď na zavazování, ale pokud můžu, lepší jsou ty "natahovací". Je s nimi méně práce.

Případně namísto sukénky se klidně i na baletní punčocháče mohou natáhnout krátké kalhotky.

Nezapomeňte na doplňky do vlasů. Není nic otravnejšie jak se neustále upravovat, když vám vlasy lezou do obličeje. Proto je samozřejmé dítěti vlasy stáhnout nejlépe do culíku nebo do drdolu. V drdolu vidí pedagog celou linii páteře až po šíji. Je to lepší.


A pojďme na větší děti 2. stupeň.

Zde už vidíme poměrně větší snahu o individualitu. Takže, abychom druhý stupeň až tak nenudili:

Baletní cvičky, nutně a nevyhnutelně - ponožky fajn, ale spíše do souboru než do taneční školy, až budete v technice tak dokonalí, klidně i podkolenky.

Na lidovky doporučujeme taneční sneakery nebo charakterové boty. Které jsou u nás, na Slovensku, nejčastěji používané samozřejmě doporučíme konkrétní model.

Baletní dres, to je samozejmosť. Nezůstaňte při jednom prosím mamka nemusí vždy stíhat prát.

Baletní punčocháče, nebo jak již víte vy starší, trikoty, nejlépe konvertibilní (mají dírku na spodku chodidla, můžete si je provléknout a mít je jako legínové)

Na klasický tanec - sukýnka nebo krátké kalhoty, nebo postačí samotný dres.

Na lidovky - doporučuji rozhodně sukýnku s půlkruhovým střihem, protože si ozřejmil pohyb v sukni, nebudete pak překvapené před vystoupením, co za část oděvu vám to navlékli a co s ním ..

Další doplníme do vlasů - síťky nebo na nohy, stulpny a podobně, to už záleží opravdu na vás.

Na prodejně máme ještě další doplňky, vychytávky. Nebojte se a přijďte nebo s klidem napište. Jsme velmi potěšeni, že naše taneční rodina se rozrůstá. Děkujeme.

Nejnovější

Video

Instagram