Vhodná tréningová obuv na spoločenský tanec?

Mnozí z vás již řešili otázku výběru vhodné tréninkové obuvi na společenský tanec. Názory, se kterými se setkávám mohu rozdělit do tří skupin.

 
1. První skupina zastává názor "Těžko na cvičišti snadno na bojišti" a tyto tanečnice používají výhradně soutěžní typ bot. Na podporu tohoto názoru je třeba uvézt, že tím získávají vysoký pocit jistoty v soutěžních botách a simulují tak věrohodně podmínky při závodech.

2. Druhá skupina je k sobě ohleduplnější a na tréningu používá "Latinky", které jsou jemnější. Latinky jsou často dost podobné soutěžním botám, ale přece jen na dlouhém tréninku dají nohám tanečnice více odpočinout.
 
3. Třetí skupina používá na trénik pohodlnou obuv sneakery. Sneakers jsou vysoce pohodlné a zároveň odolné boty, které se často používají na trénink různých druhů tance. Na podporu tohoto názoru se podívejte na video Eleonory Kalganové, kde trénuje práve ve snejkrách :)
 
 

 

A pokud byste nevěděli kdo to Eleonora Kalganová je, přečtěte si její C.V.

 
 
Eleonora Kalganova se narodila a vyrostla v Taškentu (Uzbekistán). Její taneční kariéra začala v 6 letech. V roce 2003 vstoupila do baletního oddělení Národní choreografické školy a zároveň studovala lidové tance z Uzbekistánu. Později se stala jedním z hlavních tanečníků Velkého divadla opery a baletu. V roce 2009 paralelně se studiem baletu se Eleonora začala učit argentinské tango. Získala tyto tituly v soutěžích argentinského tanga: vítěz Mezinárodního turnaje "Spartak Cup 2010" v kategorii "show", vicemistr Ruska v otevřeném turnaji argentinského tanga "TANGO CUP 2011", vítěz mezinárodního turnaje "MOSKVA BALL 2012", "EMPIRE CUP 2012" v kategorii "show".
 
 
 

Nejnovější

Video

Instagram