20 věcí, které bys určitě neměl říct svému lektorovi

Je strašně mnoho věcí, které můžete říct svému tanečnímu lektorovi, ale někdy je dobré mít seznam jako je tento, který vám odpoví na vaše obavy dříve, než otázku položíte.


Toto je seznam, díky kterému dostaneš předem odpovědi.

1. Moje nohy jsou obě levé.

Vědci dokázali, že to není pravda :) Ve velké části případů je to jen o tom, že je třeba více trénovat a pracovat na tanečních dovednostech intenzivněji.

2. Unavují mě ti noví šudenti.

Nebylo to tak dávno, když ty sám jsi byl / a novým studentem. Necítil ses vítáný nebo jsi měl problémy s přijetím do skupiny? Vzpomeň si jaké to bylo a nedávej pocítit jinému to, co tobě nebylo na začátcích příjemné.

3. Vy nám vůbec neříkáte o vašem osobním životě.

Taneční lektor je od toho, aby ti pomohl dosáhnout umělecké cíle, co nejefektivnějším způsobem. Je to jeho priorita a gro jeho práce. Sdílení jeho osobního života je v tomto procesu vedlejší.

4. Slyšel jsem, že jinde mají levnější poplatky za taneční lekce.

No prosím....... Jdi to tam vyzkoušet. Toto je škola, ve které platí tato pravidla a vedení dobře ví, proč taková pravidla zavedlo.

5. Jak je možné, že celebrity v Česko-Slovensko má talent udělají taneční show za jeden víkend a my ne.

Za prvé, v televizi vidíš sestříhané záběry a nemůžeš vědět, kdy byla show připravována a jak dlouho jim to trvalo a za druhé, v případě tanečních ,, celebrit ,, se jedná o špičkové tanečníky zvyklé pracovat efektivně, nárazově a dynamicky.

6. Proč netančím stejně jako druhý tanečník?

Umíš si představit, že by všichni tančili stejně? Originalita, nápaditost, osobní projev, to vše by zmizelo z povrchu uměleckého a tanec by se stal strohou a chladnou kopií jedněch a druhých.

7. Řekl jsi, že to půjdeme už jen jednou.

Máš pravdu, to jsem řekl. V slovníku tanečního lektora znamená ,, ještě jednou ,, skutečně ,, ještě jednou ,,, dokud práce není hotova tak, že s ní lektor bude spokojen.

8. Naučte mě to, co jsem viděl na Youtube.

Inspirace je super, ale tanečníci, kteří zveřejní video na Youtube zřejmě dlouho pracovali na tom, aby podali takový výkon, který tebe přinutil k tomu, chtít tančit jako oni. Pracuj i ty tak, abys i ty jednou svým výkonem inspiroval ostatní.

9. Můj předchozí učitel říkal něco jiného.

Zkus v práci říci svému šéfovi, jak super bylo v předchozí práci. Je to trochu nevhodné. Jako každá práce a prostředí jsou jiné, tak i způsoby učení jednotlivých lektorů se liší.


10. Mohli bychom tančit jen tento tanec?

Ostatní mě nebaví. Tvůj taneční lektor nejlépe ví, co učí a proč tě to učí. Věř, že jeho zkušenosti by měly být natolik vysoké, aby nic co tě učí nebylo zbytečné a nakonec ti vše pomohlo k systematickému zlepšování.

11. Vrátím se na jaře.

Jaro kterého roku? Prokrastinace se týká i tanečníků, ale takto se od cíle jen zbytečně vzdálíš a vše, co jsi tanci obětoval se stává marným.

12. Proč mě neučíte toto?

Bohužel na tanečním sále nejsi lektorem ty. Platíš vzdělaného člověka, který nejlépe ví, jak postupovat. Pokud vydržíš, časem uvidíš, že tvůj lektor dobře věděl, co dělá.

13. Nebudu vystupovat, pokud nebudu připraven.

Neměj obavy, tvůj lektor by tě na vystoupení nepustil, pokud by jsi nebyl připraven. Účast na vystoupení z tebe nakonec udělá ještě více připravenějšího umělce i pro další období.

14. Ostatní studenti mi řekli, že bych neměl ...

Zvaž, kdo ti to říká. Taková '' rada '' může narušit celou stavbu, kterou učitel s tebou začal stavět. Pokud amatér fotbalista radí amatérovi fotbalistovi, výsledkem je amatérský fotbal.

15. Tancování není pro mě.

Jsou věci, které ti jdou lépe? Samozřejmě. Ať už by jses rozhodl pro profesionální tančení nebo pouze příležitostné, hýbat by ses měl, protože tanec s sebou nese i to, co na první pohled nevidíš.

16. Na tanec nemám čas, mám hodně práce.

Jedním z důvodů proč by jsi měl tančit je právě to, že máš hodně práce. Jednou za čas vyjít mezi lidi a rozhýbat kosti bývá častokrát motorem k ještě vyšší pracovní produktivitě.

17. Já už tančit umím, naučte mě něco speciálního.

Tanečníci, kteří říkají, že už tančit umějí a požadují nějaké speciální kaskadérské taneční kousky jsou častokrát ti, kteří potřebují nejvíce trénovat základy.

18. Já to budu trénovat doma.

Super přístup, pokud to neovlivní tvůj výkon na tanečním tréninku. Platíš si hodinu a lektora právě proto, aby jsi měl dostatek prostoru na pohyb a aby ti měl kdo poradit, co vylepšit.

19. Já si dám přestávku.

Pokud to přímo neohrožuje tvé zdraví, dej si přestávku až po tréninku. Ten největší pokrok téměř v každé oblasti se dostaví právě v těch nejtěžších a nejvypjatějších momentech.

20. Já ....

... dalo by se takto pokračovat, ale věřím, že jsi z tohoto článku dostatečně pochopil to, že v zájmu tvého trenéra je v první řadě vychovat dobrého tanečníka a i člověka.


Na závěr si odlehčíme atmosféru videem, který ti naznačí další z podobných témat. Tou je to, jak by ses na tréninku neměl chovat.


Nejnovější

Video

Instagram