Bez čeho se baletka během roku neobejde? Toto je celý seznam.

Toto je seznam nejdůležitějších věcí, které musí mít každý student-tanečník ve své taneční tašce vždy s sebou, aby nezůstal nepřipravený. Jinak řečeno, mělo by být povinností studenta-tanečníka kontrolovat a sledovat vlastní taneční oblečení, obuv, doplňky a ostatní pomůcky potřebné k jeho každodennímu tanečnímu životu.

  • Taneční obuv

Tanečníci, má to být pár, levá i pravá bota :-) označte si je! Nejlepší je mít pro každý typ tance, ve kterém je student zapsán vlastní obuv. Důvodů je několik, ale tím nejpodstatnějším je, aby si noha zvykla na obuv konkrétního tanečního stylu.

Boty by měly být udržovány v dobrém stavu. Studenti by se měli ujistit, že se chovají k rodičům slušně, protože když jsou boty poškozeny, jsou rodiče povětšinou ti, kteří ty boty kupují. :-)

Ale je to i na rodičích, aby čas od času zkontrolovali obuv svého tanečníka, přece jen jedná se o zdraví jejich dětí.

Velký výběr kvalitní taneční obuvi naleznete v naší nabídce v kategorii Taneční obuv.

  • Kalhoty, leginy a punčocháče

V první řadě by měly být čisté a dobré by bylo, aby nebyly potrhané, zejména u punčoch si dejte pozor na oka. Pohled na potrhané punčocháče zabolí nejvíce tehdy, když se převlékáte v šatně před zkouškou.

Najděte si pro jednotlivé taneční styly oděv, ve kterém se cítíte pohodlně, ale je nejlepší, aby oděv splňoval i kritéria tanečního stylu. To znamená, že na klasický tanec není dobré nosit roztahané tepláky, neboť je důležité vnímat vizuálně dopnutí těla a naopak v případě moderního tance nebo kontaktní improvizace je dobré cítit se ležérně a tepláky přijdou vhod.

Kalhoty, silonky, leginy a ostatní taneční oděv najdete na našich stránkách v kategorii Kalhoty a legíny nebo Punčocháče a silonky.

  • Doplňky na vlasy

Já vím, po měsících chození na tréninky se vám už častokrát nechce upravovat, ale pamatujte si, že pocit, se kterým vstupujete na taneční sál přímo ovlivňuje výkon.

A řekněme si na rovinu, cítíme se zdravější, čistší a hezčí pokud jsme upravení, čistí a voňaví? Často si tedy ani neuvědomujeme, ale možná právě vizuální úprava sebe sama je důvodem, proč máme ze sebe dobrý nebo naopak neuspokojivý pocit.

Nezapomeňte tedy na kartáč na vlasy, držák na drdol, síťku na vlasy, gumičky na vlasy a samozřejmě gel a sprej na vlasy.

To vše najdete i na našem e-shopu v kategorie Vlasy, šperky, kosmetika.

  • Hygienické potřeby

Dezinfekční potřeby na ruce a obličej. Přece jen baletních tyčí se drží množství rukou, dotýkáme se baletních podlah, klik dveří tříd, vchodů a wc. Denně tedy přijdeme do styku s množstvím bakterií, proto je nutné dbát na bezpečnost a ruce a tvář si pravidelně dezinfikovat.

Můžeme sem zařadit i deodoranty. A protože je zcela přirozené, že tanečník vypotí denně několik litrů potu, deodorant je absolutní nutností.

I při čistících potřebách na ruce a obličej, při deodorantech platí, že chráníme nimi nejen sebe, ale i ostatní. :-)

Na našem e-shopu tyto potřeby nenajdete, ve vašem okolí je však množství drogerií, kde je najdete.

  • Čistící potřeby

Pro delší životnost obuvi a oděvů existují různé impregnační přípravky, kartáče a gumy nasáklé roztokem. V tašce každého tanečníka tyto pomůcky přijdou vhod hlavně po náročných vícehodinových výkonech, kdy je nápor na opotřebení tanečních věcí největší.

Hodí se, i když dělá tanečník nějakou generální údržbu svých potřeb například jednou měsíčně.

Kartáč najdete u nás v kategorii Doplňky pro taneční boty.

  • Protahovací guma

Asi nejpodstatnější činností každého tanečníka před a po výkonu je strečink a zahřívání těla, svalů a šlach.

Protahovacích guma je na to jako stvořená a splňuje vše, co tanečník potřebuje k přípravě před taneční hodinou nebo vystoupením. Tento pomocník rozhodně nesmí chybět v tvé tašce.

Široký výběr protahovacích gum najdeš na našem webu v kategorii Zdraví a výživa.

  • Souprava na šití

Maličkost, ale nenahraditelná. Jehla, nit, nůžky přijdou vhod při jakékoli kritické události, když potřebujete něco zašít opravit nebo odstřihnout.

I tento produkt v podobě celého setu najdete u nás v kategorii Doplňků pro balet a špice.

  • Flaška na vodu

Je zbytečné polemizovat s tím, zda je podstatná voda při tanečním nebo jakémkoli jiném pohybovém výkonu. Ještě zbytečnější je se bavit, zda pít čistou vodu nebo nějaký slazený nápoj.

Každý tanečník má mít u sebe láhev, kterou si pravidelně plní čistou vodou. Nejlepší je skleněná, protože je trvalá a šetří životní prostředí, vždyť plastů je v našem okolí už dost.

Skleněnou láhev na vodu najdete také v našem obchodě v kategorii Zdraví a výživa.

  • Dobrá kniha

Jsou hodiny prostojů, čekání nebo dlouhých chvilek mezi hodinami, cestováním a vystoupeními, kdy si potřebuje tělo odpočinout a není lepší relaxace než se uklidit do nějakého klidného koutku a otevřít si dobrou knihu.

  • Oblečení na přechody

Počasí se mění, klimatizované prostory, průvan, přechod z jednoho sálu do druhého, s tím vším se tanečník setkává denno denně ve svých třídách, divadlech, studiích. Častokrát zpocený běháš nahoru dolů a extrémně to ohrožuje tvé zdraví.

V tvé tašce by tak neměly chybět Booties na nohy, nějaká mikina, suché tepláky a čisté tričko.

  • Taška

Kam bys to všechno dal kdybys neměl pořádnou taneční tašku? Ta musí být nejen velká, ale má také logicky uspořádané přihrádky. My jich máme v nabídce několik. Jednou z nich je praktická multiprostorového taška od Bloch nebo potom něco pro náročnější profesionály od Capezia.

Další modely najdete v naší kategorii Tašky a batohy

Doufáme, že tento článek ti pomohl nastarovat se do nového tanečního roku. Pokud máš jakékoliv dotazy, nebo pochybnosti, jsme tu pro tebe každý den.

Nejnovější

Video

Instagram