Čím nás svět umělecky obohatil v starém roce?

Je tomu těžké uvěřit, ale rok 2017 se blíží ke svému konci. Stejně jako předešlé roky, i tento byl plný vrcholů a pádů. Jelikož je našim přáním, aby rok 2018 měl více těch pozitivních momentů, rozhodli jsme se zavzpomínat na taneční a sportovně-taneční vrcholy roku 2017 a vzpomínkou na to dobré odstartovat Nový rok.

Vybrat 10 nejlepších momentů bylo opravdu těžké. Rok 2017 byl nabitý krásnými a někdy až neuvěřitelnými výkony umělců po celém světě, ale i u nás doma. Dobrou zprávou je, že bylo z čeho vybírat a žebříček by se dal rozšířit mnohem víc.

Pojďte se s námi podívat za některými z nich.

10. Francouzští Les Twins jako vítězové televizní show World of Dance si 1 mil. $ vybojovali dalšími skvělými tanečními show.

09. DueTeam, jako vícenásobní světoví šampióni ve formacích tanečního sportu oslnily Rusko i v tomto roce.

08. VIBE je jednou z nejprestižnějších choreografických urban dance přehlídek. Kanadský Brotherhoods získali zlato věruže zaslouženě.

07. Špičkový galakoncert nejlepší baletní akademie "The Vaganova Ballet Academy" vyvrcholil v Mariinsky divadle v St. Petersburgu.

06. Největší hip hopovou událost Juste debout navštíví každoročně desetitisíce diváků. Ochutnávka z finále v kategorii hip hop byl velký zážitek.

05. Na světovém gymnastickém šampionátu v Montrealu zahviezdila v tomto roce japonka Mai Murakami.

04. Novými mistry světa v latinsko-amerických tancích se stali Gabriele Goffredo a Anna Matus z Moldavska.

03. Nejlepších 16 světových tanečníků ve stylu break dance se každoročně setká na prestižní Red Bull BC One. Letos to bylo v Nizozemském Amsterdamu.

02. Talentované slovenské těleso Moving Souls na čele s Viky Kozáková představilo letos zajímavý taneční projekt Animalistic.

01. Kromě skvělého loňského projektu se Lúčnica se svým programem představila i ve Vysokých Tatrách a tradičně sklidila velký úspěch.

Nejnovější

Video

Instagram